Turang Transit Taşımacılık A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Türkiye-İran-Avrupa Doğalgaz Boru Hattı Türkiye Bölümü” projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu nihai edilerek inceleme değerlendirme süreci sona erdirilmiştir.
İran-Türkiye-Avrupa (İTA) Doğal Gaz Boru Hattı (DGBH) Projesi kapsamında, İran kaynaklı doğal gazın Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılması amaçlanmaktadır.
Projenin Türkiye kısmı; Türkiye İran sınırındaki Gürbulak Köyü’nden başlayarak sırasıyla Ağrı, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, İpsala/Edirne Türkiye-Yunanistan sınırına kadar uzanacaktır.
Projenin arazi hazırlık ve inşaat aşamasında boru hattı boyunca (tüm iller dahil olacak şekilde) 25 kamp sahasının kurulması öngörülmektedir. İnşaat döneminde her kamp sahasında yaklaşık 300 kişinin çalışacağı öngörülmekte olup, toplam 25 kampta 7.500 kişinin çalışacağı öngörülmektedir.
ÇED Yönetmeliğinin 14. Maddesi (1) fıkrasında “Komisyonun nihai ettiği Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere İl Çevre ve Orman Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on işgünü görüşe açılır. …” ifadesi yer almaktadır.
Projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Valiliğe (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne) iletilebilir.
Halkımıza saygı ile duyurulur.